Přidej
aktualitu
foto k článku
9.5.2018 | Moravskoslezský kraj | Vozejkov

19. mezinárodní havířovský turnaj v boccie hostil rekordní počet účastníků

Třídenní turnaj s mezinárodní účastí se odehrál v Městské sportovní hale v Havířově.

 

Třídenní turnaj s mezinárodní účastí se odehrál o uplynulém víkendu v Městské sportovní hale v Havířově. 19. havířovský turnaj si nenechalo ujít přes 70 boccistů, kteří společně se svými asistenty, rozhodčími a organizačním týmem zaplnili halu v rekordním počtu téměř 180 účastníků.

 

O nejlepší umístění bojovali ve třech dnech hráči z Česka, Slovenska, Polska a Ukrajiny. Po podzimní premiéře se osvědčila soutěž týmů BC1 + BC2 a párů BC3 a BC4. Týmovou soutěž ovládla výprava z Jedličkova ústavu v Praze ve složení Simona Blažková, František Petrák a Josef Žabka. V párech BC3 vyhráli Kamil Vašíček a havířovský Jiří Svojanovský. Soutěži párů BC4 pak dominovala dvojice Andrzej Janowski z Polska a Artem Kolinko z Ukrajiny.

Víkend patřil soutěži jednotlivců a Open turnaji, kterého se mohli účastnit neklasifikovaní hráči a ti, kteří bocciu hrají jen rekreačně. Turnaj vyhrál Jaroslav Čermák z Havířova, v závěsu za ním zůstal Tomáš Byrtus a třetí skončil Jiří Michelfeit. „Open turnaj se povedl. Hráči si ho užili a jsem moc rád, že se ho účastnili také noví členové HSC, naši malí boccisté, kteří nám tvoří takovou přípravku,“ říká organizátor Open turnaje a zároveň vedoucí havířovské výpravy Vojtěch Zajíček.

V sobotu se odehrály zápasy v základních skupinách jednotlivých kategorií, z nichž postoupili ti nejlepší do nedělních finálových bojů. Kategorii BC1 zcela ovládly ženy a dívky. První místo získala Aneta Pokorná z Jedličkova ústavu. Po velkém boji zůstala stříbrná domácí Barbora Skopalová. Bronzovou medaili si do Prahy odvezla Kateřina Cuřínová z Jedličkova ústavu. V kategorii BC2 vyhrál Martin Bílek, následovaný Josefem Žabkou a Františkem Petrákem.  Nejlepší jednotlivci BC3 byli na prvním místě Kamil Vašíček, který za sebou nechal Jiřího Svojanovského a Adama Pešku. V kategorii BC4 bral první místo Michal Pros, stříbro si na Slovensko odvezl Marian Klimčo a bronz na Ukrajinu Artem Kolinko.

„Myslím, že domácí turnaj se povedl. Jsem šťastný kolik příležitostí ke sbírání cenných zkušeností měli naši hráči, a které mohou využít v dalších zápasech,“ říká Zajíček.

Na ocenění se mohli účastníci těšit i ve speciální celoturnajové soutěži největších sympaťáků. Nejsympatičtější hráčkou se stala Marcela Čermáková. Mezi rozhodčími nejvíce oslnila Eva Kučerová a mezi dobrovolní zazářil Dominik Kniezek z organizace Adam, která s HSC spolupracuje.

Také 19. havířovský turnaj, který organizoval místní Handicap sport club ve spolupráci s Českou federaci boccii, zaštiťovala primátorka města Jana Feberová. Ceny přišel předat zastupitel města Martin Porembski společně s hokejisty AZ Residomo Havířov Markem Sikorou a Janem Marunou a za SSRZ Havířov dorazil Antonín Polický.

„Moc si vážíme podpory našich partnerů, bez kterých bychom nemohli fungovat. Turnaj by se nemohl uskutečnit ani bez všech asistentů, rozhodčích a dobrovolníků,“ děkuje Šajnarová. 

Díky patří Moravskoslezskému kraji, Statutárnímu městu Havířov, České federaci boccii, Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy, hotelu Park INN by Radison Ostrava, hokejovému klubu AZ Residomo Havířov, Správě sportovních a rekreačních zařízení a dalším. Za občerstvení a ceny děkujeme CrossCafe, Erpeku, Semagu, produktu Baníčky, Farmářské brambůrky a firmě B4B inkasso Havířov.

 

Článek: Kateřina Šajnarová

Foto: Mirek Hodeček

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png