Přidej
aktualitu
foto k článku
31.1.2017 | Celá ČR | Vozejkov

CZEPA pomáhá vozíčkářům zůstat mobilní

CZEPA pomáhá vozíčkářům zůstat mobilní v době, kdy nemají k dispozici vlastní automobil.

 

Česká asociace paraplegiků pomáhá vozíčkářům zůstat mobilní v době, kdy nemají k dispozici vlastní automobil nebo potřebují větší auto pro své volnočasové aktivity.

 

Česká asociace paraplegiků – CZEPA nabízí vozíčkářům k zapůjčení již tři vozy s ručním řízením. Dva automobily Škoda Octavia Combi si mohou půjčit ti, kteří mají vlastní auto v opravě nebo ho krátkodobě nemají k dispozici z jiných důvodů, aby se i v této době mohli věnovat svým každodenním aktivitám. Velkoprostorový Fiat Ducato si zpravidla půjčují vozíčkáři na sportovní akce, dovolené apod.  

 

V případě havárie či poruchy automobilu vozíčkáři nemohou po dobu opravy chodit do práce, vozit děti do školy, nemohou nakoupit, jít k lékaři apod. Protože je velmi těžké zajistit si náhradní automobil s ručním řízením, pomáhá vozíčkářům v této situaci CZEPA. Poplatky za půjčení jsou nastaveny tak, aby uživatele nezatížily a vozy byly pro všechny dostupné.

 

"Jsme velmi rádi, že máme od začátku roku k dispozici druhý automobil a budeme moci v složité situaci pomoci více lidem. Velmi si vážíme podpory společnosti Škoda Auto, která nám vozy dala k dispozici,“  říká ředitelka České asociace paraplegiků Alena Jančíková a dodává: „Poděkování patří také společnosti Ernst & Young, která finančně zajistila předělání druhého vozu na ruční řízení.“

 

Automobily Škoda Octavia Combi si mohou půjčit pouze členové České asociace paraplegiků – CZEPA maximálně na dobu 6 týdnů. Vozy mají  automatickou převodovkou a ruční řízení s plynem a brzdou na jedné páce od firmy Bahyl.

 

Pro zapůjčení vozu Fiat Ducato není členství v CZEPA podmínkou. Automobil je pro 9 osob. Má manuální převodovku s elektronickou spojkou a ruční řízení od firmy Bahyl. Je vybaven elektrickým systémem pro usnadnění nástupu u sedadla spolujezdce. V zadní části vozu je k dispozici vyklápěcí rampa pro snadný nástup a zádržné systémy pro ukotvení mechanického vozíku.


V případě zájmu o zapůjčení vozů kontaktujte CZEPA na telefonu 775 980 952 nebo e-mailem czepa@czepa.cz. Pokud víte předem, že budete náhradní vůz potřebovat, je dobré si půjčení rezervovat v co největším předstihu. Více informaci naleznete na www.czepa.cz na stránce Činnost/ projekty.

 

Ceník půjčovného: 


Škoda Octavia Combi

Vratná záloha 5.000 Kč + 500 Kč na čistotu interiéru a karosérie vozu
300 Kč jednorázový nevratný poplatek
100 Kč denní poplatek během tří týdnů
1 Kč/ km poplatek za ujeté kilometry
150 Kč denní poplatek během čtvrtého a pátého týdne
200 Kč denní poplatek během šestého týdne

 

Fiat Ducato 
Vratná záloha 5.000 Kč za automobil + 500 Kč na čistotu interiéru.
Rezervační a storno poplatek 1000 Kč                                         

Členové CZEPA
200 Kč denní poplatek
1 Kč/ km poplatek za ujeté kilometry

Nečlenové CZEPA
400 Kč denní poplatek
2 Kč/ km poplatek za ujeté kilometry

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png