Přidej
aktualitu
foto k článku
26.3.2018 | Hlavní město Praha | Vozejkov

DMO Pobyty vyráží na Velikonoce do Prahy

Spolek DMO Pobyty připravil pro klienty velikonoční pobyt v Praze.

Už tradičně každý rok vyráží lidé ze spolku DMO Pobyty strávit svátky jara společně s klienty z celé republiky. Od čtvrtka 29. března do pondělí 2. dubna jim budou k dispozici plně bezbariérové prostory centra Paraple v pražských Malešicích.

 

Letošní pobyt nese podtitul „divadelní Velikonoce“. Velikonoční víkend bude zaplněn ale nejen divadelními aktivitami. V pátek dopoledne se klienti pustí do výroby loutek, barvení vajec a výroby velikonoční dekorace. Jistě zajímavým zpestřením bude odpolední návštěva mladoboleslavské divadelní herečky a hned večer se klienti vydají na divadelní představení do Národního divadla. V sobotu klienti spolu s asistenty vyrazí prozkoumat ateliéry televize Nova. Pokud počasí dovolí, celý den zakončí táborák s kytarou na zahradě centra Paraple. V neděli pak bude program probíhat v centru města. Začne dopolední plavbou výletní lodí po Vltavě, následovat bude prohlídka v muzeu voskových figurín a velikonoční trhy na Náměstí míru. Po večeři je připraven filmový večer. Pobyt končí po snídani na Velikonoční pondělí.

 

Cílem pobytů pořádaných organizací DMO Pobyty je povzbudit a vytrhnout tělesně postižené, konkrétně lidi s dětskou mozkovou obrnou, z jejich denních stereotypů a zažít někdy i to, co nezažije ani zdravý člověk. V současné době se však organizace potýká s nedostatkem asistentů, lidí, kteří by byli ochotni pomáhat lidem na vozíku bez nároku na odměnu. Na nich ale celá organizace stojí. Proto se lidé ze spolku snaží prostřednictvím různých akcí oslovovat mladé lidi a získávat tak asistenty nové.

 

O činnosti spolku se můžete dozvědět na facebooku DMO Pobyty, webových stránkách www.dmopobyty.cz nebo na nejbližší akci, veletrhu neziskových organizací v Praze NGO Market.

 

11. dubna ve Foru Karlín. Katku Maxovou, předsedkyni spolku, čekají v průběhu dubna dvě besedy o odbourávání předsudků o handicapovaných lidech mezi veřejností - jedna na Střední zdravotnické škole v Písku a druhá na Gymnáziu Dr. Josefa Pekaře v Mladé Boleslavi. Je to právě Katka, která sama shání veškeré finanční prostředky, tipuje lokality vhodné pro pobyty a společně s asistenty tvoří program.

 

 

 

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png