Přidej
aktualitu
foto k článku
4.10.2016 | Celá ČR | Vozejkov | 3

Invalidé a modré zóny

Problematika modrých zón a parkování vozíčkářů v pořadu ČT.

Česká televize v pořadu Z metropole ukázala, co přineslo vozíčkářům vyznačení modrých parkovacích zón v nových lokalitách Prahy.

 

Reprtáž můžete shlédnout na webu ČT iVysílání s názvem: Invalidé a modré zóny 

Diskuse

Hana Sixtová, sociální pracovnice CZEPA | 5.10.2016 9:57

CZEPA také na podnět svých klientů řešila problematiku parkování v zónách placeného stání. Obrátili jsme se dopisem na Ing. Miroslava Čadského, Specialistu odboru rozvoje a financování dopravy Magistrátu hl. m. Prahy, který nám zaslal následující reakci a navazující dodatek k termínu chystaných změn:

 

 

Problematikou parkování postižených osob, které jsou při své dopravě do zaměstnání odkázány na použití osobního automobilu. Ne vždy se jedná pouze o osoby ZTP/P. Pro tuto skupinu připravujeme z podnětu pana Václava Krásy z Národní rady zdravotně postižených řešení, které jim umožní zaparkovat v nezbytné blízkosti jejich zaměstnání. Konkrétní řešení včetně vymezení konkrétní skupiny osob bude zapracováno do novely ceníků pro zóny placeného stání.

 

Novela ceníku bude muset proběhnout minimálně v souvislosti s přípravou 2. etapy rozšíření. Novela tak lze tedy očekávat nejpozději na začátku roku 2017.

| 15.10.2016 17:29

Ahoj Hanko,

týká se to jen postižených dopravujících se do zaměstnání nebo všech na vozíku kteří z nějakého důvodu musí zaparkovat na modré zóně? Díky

Hana Sixtová, sociální pracovnice CZEPA | 17.10.2016 12:37

Ahoj Jirko,
zdravotně postižení návštěvníci zón placeného stání (nerezidenti) mají parkovat na obecně přístupných - vyhrazených místech pro ZTP. Naším podnětem jsme poukazovali na problém parkování osob se zdravotním postižením obecně, ale s důrazem na problém osob užívajících vozík, kteří kvůli modrým zónám mají omezenou možnost parkování v dosahu zaměstnavatele a tím je jejich výkon práce (a tedy i udržení pracovního poměru) v ohrožení. Bližší podrobnosti kolem chystaných změn ještě nemáme, mapujeme je.
Zdravím
Hana Sixtová

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png