Přidej
příběh
foto k článku
26.1.2016 | Středočeský kraj | Vozejkov | 1

Kateřina Maxová zhodnotila uplynulý rok

Rozhovor s Kateřinou Maxovou předsedkyní DMO Pobyty.

 

 

Katka Maxová trpí od narození dětskou mozkovou obrnou. Přesto pracuje jako předsedkyně DMO Pobyty, sdružení jenž se snaží o zkvalitnění života lidí podobě postižených. Někdy je to těžké, její handicap jí práci ztěžuje. Sama potřebuje v některých činnostech pomoc druhých.

 

Jak Katka říká: "Někdy je to pro mě opravdu těžké. Díky svému handicapu se snadno unavím. Práce mě ale neskutečně baví a naplňuje, neumím si představit, že bych jen ležela na gauči a koukala na televizi. Nicméně všechno co dělám, by nebylo možné bez lidí, kteří mi pomáhají.

Bez asistentů si Katka vůbec nedovede činnost sdružení představit. Např. pobytové akce by se bez nich vůbec nemohly konat, protože převážná většina klientů potřebuje dvacetičtyřhdinovou asistenci.

 

Sdružení v průběhu roku pořádá několik pobytových zájezdů. Mezi již tradiční patří podzimní lázeňský ve Vráži u Písku. Tentokrát zpestřený o cvičení Vojtovou meodou. Kromě toho proběhla i celá řada dalších akcí. Mezi jinými ve spolupráci s nadací Sponte Sua divadeln slavnostní večery, Den plný her na koupališti, závody v Janově atd.

 

Když se Katky zeptáte, co jí nejvíc zaměstnává, odpoví, že je to shánění financí na zajištění chodu sdružení na jednotlivé akce.

 

Celý rozhovor zdroj: boleslavsky.denik.cz

 

Diskuse

CZEPA | 27.1.2016 9:16

Katka Maxová je velmi schopná a akční žena. Krom toho, že vede sdružení DMO Pobyty a pořádá akce pro "své" klienty, opakovaně spolupracuje i s Českou asociací paraplegiků - CZEPA na organizaci regionálních setkání. Katko, děkujeme za spolupráci.

Hana Sixtová

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png