Přidej
aktualitu
foto k článku
8.2.2019 | Zahraničí | Vozejkov

Machu Picchu je poprvé přístupné i pro vozíčkáře

Hendikepovaní se pomocí speciálně upravených vozíků dostanou na historické památky Peru.

Zdroj foto: inkawheelchairstours.com

 

Ruiny inckého města Machu Picchu jsou poprvé přístupné vozíčkářům. Ti se na slavný div světa dosud podívat nemohli, protože je zasazen v horách, v příkrém terénu a vede k němu nespočet schodů. Společnost Wheel the World se nyní rozhodla hendikepovaným pomoci, aby si památku mohli konečně prohlédnout.

 

Hendikepovaní se do inckého města dostanou pomocí speciálně upravených vozíků, které připomínají zahradní kolečko – mají jen jedno kolo a dvě dlouhé tyče, pomocí nichž se přenášejí. „Jsou z oceli a hliníku, takže jsou velmi lehké,“ doplnil Camilo Navarro, spoluzakladatel společnosti Wheel the World.

 

Speciální vozíky nicméně nemůže ovládat samotný hendikepovaný člověk, je potřeba někoho, kdo mu bude pomáhat a směrovat ho terénem. I přesto se tak mnohým lidem otevírá cesta do míst, kam dříve nemohli.

Celý článek zdroj: novinky.cz

 

Foto zdroj: www.travelweekly.co.uk

 

Na cestování vozíčkářů po Peru se specializuje např. Inka wheelchairs tours, která zajistí na celou dobu cestování pro vozíčkáře asistenty pro překonávání bariér a dokonce dává na výběr ze dvou kategorií komfortu cestování

 

Přidej komentář
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png
banner-handy.jpg