Přidej
aktualitu
foto k článku
4.1.2018 | Celá ČR | Vozejkov

Novoroční pozdrav

Předseda předsednitstva zhodnotil činnost CZEPA.

Vážení členové,

rád bych Vám popřál klidný rok 2018 plný zdraví a šťastných chvil a touto cestou i poděkoval lidem, kteří pomáhají rozvíjet činnost České asociace paraplegiků, zejména všem zaměstnancům v čele s ředitelkou Alenou Jančíkovou.

CZEPA se v roce 2017 skutečně činila a ambice organizace nejsou o nic menší ani v tom roce s osmnáctkou na konci. Hlavní poslání naší organizace je hájit zájmy lidí s poškozením míchy, tedy drtivé většiny Vás, našich členů. Rádi bychom, aby náš hlas byl co nejsilnější a aby CZEPA sdružovala větší procento lidí s poškozením míchy. V současné době je to jen 10%, tedy pokud znáte někoho ve Vašem okolí, kdo ještě není členem, zkuste ho motivovat k tomu, aby nám pomohl vytvořit silnější skupinu pro hájení našich zájmů. Nejde totiž o čerpání výhod, jako je například půjčování upraveného automobilu, ale právě o řešení zásadních otázek kvality života nás všech. CZEPA připomínkuje nejen nesprávná rozhodnutí státních orgánů, ale zejména legislativu, ať už vznikající, nebo i chyby v té stávající, má své zastoupení v Pacientské radě, je důležitým článkem ve spinálním řetězci, který sama pomáhala vytvořit, stejně jako spolupracuje s Centrem Paraple, které založila.

V roce 2018 se také naplno rozběhne projekt regionálních zástupců – tzv. peerů, kteří usnadní život lidem v regionech, v jejich přirozeném prostředí. O tomto projektu Vás budeme průběžně informovat. K návratu do práce již několika lidem pomohlo tréninkové pracoviště Hvězdný bazar a k návratu do běžného života Startovací bydlení. Lidé mohou nalézt čím dál tím více bezbariérových míst na mapě VozejkMap a rozvíjet komunitní sdílení informací na Vozejkově, který také v roce 2018 zažije obrození.

Myslím, že toho není málo a my jsme rádi, že od Vás máme zpětnou vazbu, co by mohlo být ještě lepší a co Vás trápí a děkujeme za vyplňování námi rozesílaných dotazníků. Poslední maličkost, co můžete, a správně byste i jako řádní členové měli, udělat, je zaplatit pravidelný členský poplatek. Je to možné na účet asociace či osobně při kontaktu s pracovníky CZEPA, bližší informace zařazujeme do každého zpravodaje newsletter. Pokud chcete ocenit snahu lidí z CZEPA ještě více, dobrovolnosti se meze nekladou. Jak CZEPA hospodaří, se můžete dočíst v každoroční výroční zprávě.

Za Českou asociaci paraplegiků
David Lukeš
předseda předsednictva

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png