Přidej
aktualitu
foto k článku
21.3.2017 | Celá ČR | Vozejkov

Problematika ne/přístupnosti Úřadů práce

CZEPA pro Vás mapovala bezbariérovost úřadů práce v celé ČR.

Úřady práce patří mezi  instituce veřejné správy, se kterými přicházejí klienti po poškození míchy nejčastěji do kontaktu při vyřizování dávek a příspěvků pro zdravotně postižené. Zcela logicky by každý, kdo si žádá o příspěvek, předpokládal, že tyto budovy jsou bezbariérové a plně přizpůsobené pro pohyb osob na invalidním vozíku.

 

Na základě podnětů členů a klientů CZEPA jsme prostřednictvím stránek Úřadu práce zjistili, že více jak 30 kontaktních pracovišť není v současné době přístupných pro osoby se zdravotním postižením. Jedná se o následující pracoviště Úřadů práce: Praha 18, Český Brod, Říčany u Prahy, Jindřichův Hradec, Třeboň, České Velenice, Vimperk, Horšovský Týn, Horažďovice, Stod, Nejdek, Toužim, Žlutice, Rumburk, Frýdlant, Jaroměř, Nová Paka, Holice, Moravská Třebová, Polná, Třešť, Telč, Blansko – Adamov, Břeclav, Hustopeče, Ivančice, Slavkov u Brna, Hanušovice, Zlaté Hory, Litovel, Frenštát pod Radhoštěm, Karolínka, Bojkovice. Ostatní Kontaktní pracoviště Úřadu práce mají dle stránek úřadu bezbariérový přístup.

 

Jaká je Vaše zkušenost s přístupností Vašeho místně příslušného Kontaktního pracoviště Úřadu práce? Stalo se Vám, že jste se nemohli dostat do budovy a Vaše záležitosti byly vyřizovány na ulici, v autě, místnosti, která nebyla pro tato jednání vhodná?

 

Podělte se s námi o Vaše zkušenosti, piště na czepa@czepa.cz

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png