Přidej
aktualitu
foto k článku
28.6.2018 | Celá ČR | Vozejkov | 1

Sněmovna podpořila novou úpravu úhrad zdravotních pomůcek

Vládní novela o veřejném zdravotním pojištění by měla lidem ušetřit stovky milionů korun na spoluúčasti.

Novou úpravu úhrad zdravotních pomůcek včera podpořila v úvodním kole Sněmovna, míří do zdravotnického výboru. Vládní novela o veřejném zdravotním pojištění by měla lidem ušetřit stovky milionů korun na spoluúčasti, víc pomůcek by mělo být bez doplatků. Předchozí úpravu zrušil Ústavní soud ke konci roku. Pokud by nová úprava nebyla do té doby účinná, hrozil by podle vlády nárůstu spoluúčasti o více než miliardu korun.

 

Organizace pacientů/klientů s poškozením míchy mají svého zástupce v Pacientské radě při Ministerstvu zdravotnictví ČR, je jím specialistka na spinální problematiku Zdeňka Faltýnková, která se na novele úhrad zdravotnických pomůcek aktivně účastnila.

 

Celý článek..

 

Zdroj: Zdravotní deník

 

Diskuse

Drahoš | 30.6.2018 9:44

Jistě pozitivní posun. A aniž bych chtěl nějak snižovat úsilí paní Faltýnkové, tak nevěřím, že k tomu dojde. Resp. že bude stát doplácet (tak jak to bylo dříve u sociálek) doplatky desítky tisíc na inv. vozíky. To by možná prošlo, kdyby někdo z vedení státu byl na vozíku a ani asi i tak ne, protože známe platy státních úředníků a tlaky VZP.

Přidej komentář
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png
banner-handy.jpg