Přidej
aktualitu
foto k článku
25.5.2017 | Jihomoravský kraj | Vozejkov | 2

Společností Baťův kanál Petrov zahajuje provoz

Společností Baťův kanál Petrov v sobotu 27. 5. zahajuje provoz a představí i člun pro vozíčkáře.

Společností Baťův kanál Petrov v sobotu 27. 5. zahajuje provoz a při té příležitosti bude představen i člun pro vozíčkáře http://www.batuvkanalpetrov.cz/hendy-p44/

 

Společnost bude ráda, když se najde vozíčkář, který loď vyzkouší - ideálně od cca v 9 hod. (9:30). Může se jednat i o více vozíčkářů, loď bude k dispozici po celý den. Tak neváhejte a využijte příležitost. Bude to stát zato.

 

Podrobnosti o lodi jsme na Vozejkově uvedli již před časem. Více zde

Přístav a vše o něm najdete také ve VozejkMap.

 

 

Diskuse

CZEPA | 29.5.2017 11:37

Zdroj: Informace NRZP ČR č.: 44 - 2017 (Tip na výlet - Baťuv kanál) 

 

Vážení přátelé,

v sobotu 27. 5. 2017 se v přístavišti Petrov předseda NRZP ČR účastnil slavnostního pokřtění bezbariérové lodi Handy. Loď je určena přibližně pro 3 – 4 invalidní vozíky, a to v závislosti na tom, zda se jedná o elektrické či mechanické vozíky, anebo také záleží na váze. 

 

Bezbariérová loď byla spuštěna na Baťově kanále a domovský přístav je v obci Petrov. Po kanále je možné dojet až do Otrokovic, což je asi 50 kilometrů dlouhá trasa. Loď je velmi lehce ovladatelná a po za školení ji může řídit i laik. Samozřejmě, že je trochu problém, pokud by lidé na vozících chtěli loď opustit mimo přístaviště Petrov. Vzhledem k tomu, že loď má výstupní prostor pro vozíky sklopný v několika polohách, tak je možné, pokud je na trase nízký břeh, vystoupit rovnou i mimo přístaviště. Přístaviště Petrov je bezbariérově upravené, a to včetně sociálního zařízení. Trasa vede lužním lesem, ale i různými městy. Na trase mezi Petrovem a Otrokovicemi je celkem 11 plavebních komor k překonání výškových rozdílů. 

 

Vážení přátelé, dáváme Vám tuto informaci jako tip na výlet. Problém samozřejmě bude, jako všude jinde, s ubytováním, ale byli jsme ujištěni, že v okolí jsou penziony, kde by se našlo i bezbariérové ubytování. Loď je potřeba si objednat minimálně 4 dny předem, a to přímo u provozovatele lodní dopravy.

 

Všechny důležité údaje najdete na www.vodni-turistika.cz.

Pro více informací o podmínkách zápůjčky lodí a případné rezervace nás můžete kontaktovat na telefonním čísle  732 288 960 nebo emailem na vojtek.petrov@seznam.cz

 

Přeji Vám všechno dobré. 

Mgr. Václav Krása
předseda NRZP ČR

Vozejkov | 1.6.2017 16:16
V sobotu 27. 7. 2017 jsem se zúčastnil  v obci Petrov na Hodonínsku uvedení do provozu jeřábu, který spouští lodě na vodu a bezbariérové lodě.
Bezbariérová loď má sklopnou příď, která, když se přijede s lodí k nájezdu do vody, kdekoliv v místě, kde se lodě spouští do vody, tak vozíčkář najede na mechanickém či elektrickém vozíku přímo na loď. 
Byla to první zkouška a majitel lodě chtěl vyzkoušet, jestli nastupování bude lepší z mola nebo z nájezdu u vody. Ukázalo se, že s mechanickými vozíky je možnost nacouvat na loď i z mola, ale protože se loď zhoupne, tak s těžkými elektrickými vozíky je nutné nastupovat v místech, kde jsou sjezdy do vody pro čluny. S majitelem jsme se dohodli, že  tato místa zmapujeme.  Další věc, na které jsme se ústně dohodli je, že je nutné pořídit nájezdové ližiny, po kterých vozík najede na loď, protože bez nich museli dva zdatní chlapi vozík nadzvednout při nájezdu do lodi (je nutné překonat cca 20cm schod- tloušťka lodě, která se sklopila, viz.foto.
Zatím v přístavech u Baťova kanálu nikde nejsou bezbariérové WC.

Zážitek z jízdy po vodě je však hezký, je to něco jiného, než jet po cyklostezce, která okolo Baťova kanálu vede.
Za spolek Boryka 
Vít Bohun 
Přidej komentář
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png
banner-handy.jpg