Přidej
příběh
foto k článku
20.10.2016 | Hlavní město Praha | Vozejkov

Sportovní klub vozíčkářů Praha oslavil 25 let svého fungování

Tisková zpráva.

 

V úterý 11. října 2016 oslavil Sportovní klub vozíčkářů (SKV) Praha v prostorách muzea Grévin v Celetné ulici 25 let od svého založení. Slavnostní proslov při zahájení pronesl současný předseda SKV Praha, Bohuslav Hůlka, který o klubu říká: "Za těch 25 let naší existence jsme se hodně změnili. A nejen my, ale změnila se celá společnost. Dnes už není sport považovaný za nadbytečný luxus – stává se synonymem pro kvalitní život. To platí bez ohledu na věk, zdraví či hendikep. Věřím tomu, že díky podpoře všech, kteří s námi v tomto souhlasí, zůstaneme ve hře i v mnoha dalších letech."

 

Během večera bylo oceněno několik nejvěrnějších dobrovolníků a Spojenců Sportovního klubu vozíčkářů Praha, tedy dvou skupin lidí, kteří jsou pro aktivity klubu nepostradatelní. Bez dobrovolníků a jejich všestranné pomoci by se jen těžko uskutečňovaly sportovní výlety; Spojenci sportovců na vozíku jsou pak ti, kteří svými sportovními výkony podporují členy SKV Praha tak, že jim za své odsportované kilometry, minuty či vstřelené góly pravidelně darují nějakou finanční částku.

 

Návštěvníci oslavy z řad členů Sportovního klubu vozíčkářů Praha, dobrovolníků, asistentů, partnerů a sponzorů si mohli prohlédnout muzeum voskových figurín, připravena byla rovněž tombola – mezi cenami byly kromě jiného také poukazy na sportovní zážitky právě se Sportovním klubem vozíčkářů Praha. Výherci si tak mohou vyzkoušet jízdu na handbiku, zúčastnit se orientačního závodu, zkusit florbal či tanec na vozíku nebo potápění s potápěčským oddílem SKV Praha. Výtěžek ze zakoupených losů podpoří činnost klubu.

 

Kromě toho byl v průběhu večera odhalen a vydražen výroční kalendář klubu, který nafotila Jitka Krejčová a na jehož fotografiích figurují členové SKV Praha. Kalendář byl vydražen za 1550,- Kč. Celým večerem hosty moderátorsky prováděl Martin Zach, k poslechu hrála hudební skupina Flying Parties.

 

 

Poznámka pro editory:

Sportovní klub vozíčkářů Praha byl založen před 25 lety stolními tenisty. Od té doby umožnil sportovní vyžití mnoha lidem na vozíku, kteří měli možnost navštěvovat sportovní kurzy, získat přístup ke sportovním potřebám a kompenzačním pomůckám nebo reprezentovat klub na závodech od lokálních až po vrcholové. V současnosti patří do nabídky Sportovního klubu vozíčkářů Praha orientační závody, florbal, lyžování, potápění, stolní tenis, tanec a outdoorové aktivity (cyklistika, rafting, wakeboarding apod.). Svým rozsahem, nabídkou sportů a orientací jak na nováčky, tak na reprezentanty, je SKV Praha unikátní. Klub působí po celé republice. Florbalový oddíl SKV Praha ComAp Team má 14 aktivních účastníků české vozíčkářské florbalové ligy, včetně čtyř reprezentantů. Každoročně pořádá benefiční florbalový turnaj firem. Patronem Sportovního klubu vozíčkářů Praha je herec a dabér Martin Stránský.

 

Kontakt:

Bohuslav Hůlka, předseda SKV Praha, predseda@skvpraha.org, T 777 669 700

Veronika Skalecká, PR a web, skalecka@skvpraha.org, T 731 182 239

 

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png