14.09.2018
Hlavní město Praha
CZEPA
Vozejkov

Provedené úpravy poskytnou obyvatelům tréninkového bytu příjemnější a ergonomicky vhodné prostředí.



« zpět na výběr

Tréninkový byt je po rekonstrukci


Díky podpoře Magistrátu hlavního města Prahy provozuje CZEPA tréninkové bydlení pro tetraplegiky od roku 2012 v Hornomlýnské ulici. V projektu asociace dává formou spolubydlení dvou tetraplegiků možnost tréninku samostatného způsobu bydlení. Obyvatelé bytu se tak po do dobu až dvouleté podnájemní smlouvy učí fyzické samostatnosti, získání a koordinace osobní asistence i hospodaření s finančními prostředky. Magistrátní byt poskytl zázemí již devíti klientům, kteří následně přecházejí do vlastního bydlení.

 

 

Novinkou v tomto projektu je to, že CZEPA byt významn

ě zrekonstruovala. V roce 2016 byly položeny nové podlahové krytiny v pokojích uživatelů. Letos bylo primárním cílem nahradit sedmnáct let starou kuchyňskou linku (která měla už dlouho své nejlepší roky za sebou), za kuchyňskou linku novou, bezbariérovou, a to včetně myčky, mikrovlnné trouby a digestoře. Během realizace kuchyně došlo na rozhodnutí, dát celý byt do pořádku, a to vzhledem k jeho zanedbanému stavu a stáří.

 

 

V bytě proto byly realizovány zednické práce, jako štukování odpadlých omítek, vyspravení poškozených povrchů tmelením. Dále byly osazeny nové zásuvky, vyměněné poškozené vypínače. Ke vzniklým zásuvkám byly nataženy nové elektrické rozvody. Došlo také na výmalbu celého bytu. Některé rohy byly opatřeny krycími rohy, aby nedocházelo k jejich opětovnému poškozování. Nainstalovala se tři nová světla, opravovaly se sokly podlahové krytiny v celém bytě, na některých místech se doplňovaly sokly chybějící. Dveře byly zaskleny novou - nerozbitnou - výplní, seřizovala se okna a dveře. 

 

Tým pracovníků CZEPA dokázal získat potřebné finanční prostředky, odborně konzultoval bezbariérové úpravy i se přímo podílel na realizaci oprav. Děkujeme za podporu společnostem Nadační fond Lasvit, ČEPS, a.s., Nadace JUST CS a DATART. Věříme, že provedené úpravy poskytnou obyvatelům bytu ergonomicky vhodné prostředí pro nácvik vaření a současně celkově zpříjemní prostředí tréninkového bytu.

 

Reakce klienta A.M. na rekonstrukci: 

Dobrý den, rád bych tímto poděkoval za rekonstrukci kuchyně a veškeré ostatní práce které tam odvedl Vašek, dost to tam prokouklo a vypadá to útulněji.

Galerie k článku

« zpět na výběr
<< >>