Přidej
aktualitu
foto k článku
30.7.2018 | Celá ČR | Vozejkov

Už zítra odstartuje 6. ročník závodu Metrostav Handy Cyklo Maraton

Cesta za snem připravila další ročník pětidenního štafetového závodu.
Foto zdroj: Facebook 2222km111hodin

 

V úterý 31. července odstartuje již 6. ročník pětidenního štafetového závodu Metrostav Handy Cyklo Maraton. Akce je zaměřena na propojení handicapovaných a zdravých sportovců. 

 

Nejdelší cyklistický maraton v Česku otevřený všem, kdo mají chuť zkusit v životě něco velkého! Týmová štafeta zdravých a handicapovaných cyklistů okolo Česka. 2222 km non-stop čtyř dny a noci s limitem 111 hodin. 

Přijďte podpořit cyklistické týmy složené z hendikepovaných a zdravých závodníků. Závod začíná extrémním petřínským výjezdem! Stoupání mnohdy dosahující sklonu až třiceti stupňů! 

České Mont Ventoux o délce 1,7 km je extrémní vrchařská prémie nasazená hned na start nejdelšího cyklo maratonu v ČR Metrostav handy cyklo maraton 2018 (2222km v limitu 111 hodin)

Starty a následné výjezdy budou probíhat od 11 hodin z ulice Hellichova (Praha 1) dole pod Petřínem. Tohle chceš vidět :) 

Výzvy jsou zde proto, aby se překonávaly. Víme, že to jde a kolik z našich závodníků si ihned na startu Metrostav Handy Cyklo Maraton sáhne na své dno se přijďte přesvědčit sami. Podpora, fandění a respekt budou velmi třeba! Na úplném startu se můžete těšit na Tokhi & the Groove Army


A co na to ředitel celého maratonu a handbiker Heřman Volf?
"Trochu mě vystrašil Michal Stark a Kuba s Tomášem, že se trasa vrchařské prémie vyjet nedá. Takže jsem vyrazil. Teda do kopce to fakt je, proto je to také vrchařská prémie, ale vyjet se to opravdu dá. Já to zvládl bez podpory na jeden zátah pod 14 minut a pokračoval jsem poté dál. Myslím, že nás všechny hned na začátek prověří, ale zážitek z výhledů na Prahu ze sedla kola bude už nesmazatelně vepsán do paměti každého účastníka. Každý handy cyklista, který vyjede nahoru sám bez podpory, bez ohledu na čas, získá speciální triko spojené s touto vrchařskou prémií. Tohle je něco jako České Mont Ventoux pro handicapované cyklisty. Kdo to dokáže vyjet nahoru, ten získá pomyslnou trofej na celý život - dal jsem to!!" 

Těším se s Vámi na startu MHCM 2018 v ulici Hellichova, Praha 1

 

Více o projektu: https://www.cestazasnem.cz/o-projektu-1-31

 

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png