Přidej
aktualitu
foto k článku
13.2.2019 | Celá ČR | Vozejkov | 1

V Česku nově poskytují sexuální asistenci i dva muži

Školením trvajícím 100 hodin, a které získalo akreditaci od ministerstva práce, prošli i dva muži.

Že je sexuální asistence pro lidi s hendikepem důležitá, už asi nikdo nepochybuje. Od pondělí 11.2. v Česku nově působí dva sexuální asistenti. Ti nabízí podpůrné aktivity pro lidi s hendikepem, seniory a seniorky a pomáhají jim naplnit jejich potřeby v oblasti sexuality. Dodnes přitom v České republice tuto profesi vykonávaly pouze ženy.

 

Se dvěma muži bylo proškoleno i 11 žen.  Nyní je tak v České republice 17 sexuálních asistentů působících rovnoměrně téměř ve všech krajích.

 

Celý článek, zdroj: iDnes.cz

Diskuse

BOrej | 13.2.2019 14:27

Dnes jsem četl diskusi pod podobným článkem na serveru novinky.cz

Lidé tuto službu mají v drtivé většině za prostituci, zejména ženy to tak vidí. Je to možná dáno i tím, že tato problematika a služba je prezentována tím slovem ...sexuální... To zkrátka dobře nědělá zdravé veřejnosti, která bere sexuální potřeby postižených za něco, co prostě pominulo, nebo tak, že žádný nárok na to není, protože i mnoho zdravých lidí nemá sex, nemá vztah. Dále zdraví kritizují i to, že by se v budoucnu mohlo toto platiz z pojišťovny, i když se nikde o této variantě nemluví. Prostě sexuální asistence nemá a nebude mít na růžích v ČR ustláno.

Myslím, že by měla mít organizace Freya jinou PR propagaci

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png