Přidej
aktualitu
foto k článku
29.1.2019 | Celá ČR | Vozejkov

Zelené desky

CZEPA se v rámci své činnosti věnuje i distribuci tzv. „zelených desek“.

Foto zdroj: Archiv CZEPA

 

Česká asociace paraplegiků – CZEPA, z.s. se v rámci své činnosti věnuje i distribuci tzv. „zelených desek“. Tento materiál se oficiálně nazývá Průvodce léčbou a rehabilitací - Box pro vkládání zdravotní dokumentace a dalších informačních materiálů. Jde o desky s vnitřním uspořádáním složek, do kterých si člověk s poškozením míchy může průběžně ukládat zdravotní dokumentaci a následně ji předkládat svým terapeutům při navazující zdravotní péči. Jednotliví lékaři či terapeuti by tak snadno mohli nahlédnout do dokumentace a navázat na dříve poskytnuté terapie.

 

Sociální pracovnice asociace CZEPA před předáním klientům do těchto desek vkládají informační letáky, které pomáhají novým spinálním pacientům zorientovat se ve své nové životní situaci.

 

Z letáků se uživatelé dozvědí, jakou podporu jim nabízí Česká asociace paraplegiků - CZEPA a jaké další organizace či nadace jim pomůžou s řešením jejich situace, najdou zde odkazy na komunitní portál či bezbariérovou mapu, kontakt na zprostředkování služeb peer mentora, ale najdou zde i informace týkající se sociální oblasti (oblast dávek pro osoby se zdravotním postižením, dávek státní sociální podpory, dávek hmotné nouze; oblast zaměstnávání; oblast příspěvku na péči či invalidního důchodu).

 

V minulém týdnu jsme připravily 35 těchto průvodců, a to pro spinální jednotku FN Ostrava a rehabilitační ústav Kladruby. Distribuce informačních desek dlouhodobě probíhá díky podpoře společnosti BBraun, která zajistila výrobu a uživatelům v každém boxu nabízí vzorky katetrů.    

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png