Přidej
aktualitu
foto k článku
17.9.2016 | Ústecký kraj | Vozejkov

Zpráva z regionálního setkání v Děčíně

V Děčíně se uskutečnilo setkání vozíčkářů s firmami z oblasti pomůcek pro handicapované.

Společenský  dům  Střelnice v Děčíně poskytl prostory své zahrady i další zázemí pro letošní regionální setkání vozíčkářů, tentokráte Ústeckého regionu.

 

CZEPA každoročně organizuje tuto akci, jejímž cílem je přinést informace jak o novinkách v oblasti kompenzačních, technických i sportovních pomůcek, ale také z oblasti sociální sféry. Setkání je určeno především pro vozíčkáře s poškozením míchy, ale zváni  jsou uživatelé vozíku jiných diagnóz včetně jejich rodin či osobních asistentů.

 

Letos představilo své produkty 12 firem a společností.  Účastníci setkání si mohli vyzkoušet řadu různých antidekubitních sedáků včetně měření rozložení tlaku na sedacích partiích, mechanické i elektrické vozíky včetně přídatných zařízení k vozíkům. Velký zájem všech zúčastněných vzbudilo autíčko Elbee i elektrická tříkolka HURT TRIKE, které si bylo možné i vyzkoušet.  Zajímavý vozík do terénu předvedla dvojice vynálezců a výrobců šlapohybů a adaptérů – firma VícNežKolo. Ze  sociální oblasti podávala informace Bc. Hana Sixtová z CZEPA a stánek s nabídkou služeb měla společnost AV Institut, provozovatel portálu www.praceozp.cz.

 

 

Děkujeme všem firmám a společnostem za účast a trpělivost při cestování  v zácpách v horkém počasí.

 

Zdeňka Faltýnková, organizátorka akce

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png