Přidej
příběh
foto k článku
9.3.2017 | Celá ČR | Vozejkov

Festival Jeden svět

Jeden svět pro všechny - zpřístupnění festivalu lidem s různým druhem handicapu.

Od 6. - 15. 3. probíhá již devatenáctý ročník dokumentárního filmového festivalu o lidských právech Jeden svět. Ústředním sloganem letošního ročníku je Umění spolupráce neboli pozitivní motiv, který se stává protikladem k negativně formulovaným sdělením dnešní doby.

 

Kvalitní dokumenty z celého světa

Jeden svět během 19 let vyrostl v největší dokumentární filmový festival s tematikou lidských práv na světě. Pořádá jej společnost Člověk v tísni. Festival pracuje s širokou definicí lidských práv, a proto v programu najdete nejen filmy o politických kauzách a rozvojových tématech, ale i o sociálních otázkách, životním prostředí a životním stylu.

 

Po 11 dnech v Praze se festival přesouvá do dalších 32 měst po celé ČR.

 

Jeden svět pro všechny

Organizátoři věří, že právo na kulturu a kulturní život patří mezi základní lidská práva. Proto se festival Jeden svět od letošního roku zaměřuje na zpřístupnění vybrané části programu divákům a divačkám s různými druhy znevýhodnění. Jeden svět by se měl otevřít všem, bez ohledu na věk, pohlaví, mateřský jazyk nebo kvalitu zraku.

 

Podrobné informace ohledně přístupnosti jednotlivých kin najdete na stránce Jeden svět pro všechny

 

Program

Všechny filmy jsou uváděny s českými titulky, nebo v českém znění s anglickými titulky.

Program East Doc Platform a přednášky zahraničních hostů probíhají v anglickém jazyce.

Katalog ke stažení ZDE (.pdf 21 MB)

 

Vstupné

Vstupenky je možné zakoupit ve všech pokladnách festivalových kin. Vstupné na projekce se začátkem do 17.00 hod. (včetně) je 70 Kč. Vstupné na projekce se začátkem po 17.00 hod. je 90 Kč.

Všechna festivalová kina nabízejí online rezervace či online prodej vstupenek; s dotazy se prosím obracejte přímo na daná kina, která vám sdělí konkrétní informace.

 

Držitelé a držitelky průkazu ZTP mají vstupné za 45 Kč a jejich doprovod má vstup zdarma. (Připravte si s sebou průkaz ZTP).

Při nákupu online vstupenek není možné uplatnit slevu. Lístky za poloviční cenu si můžete rezervovat na adrese bezbarier@jedensvet.cz nebo na telefonním čísle 777 787 925.

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png