Přidej
aktualitu
foto k článku
19.4.2017 | Celá ČR | CZEPA

Zákon o sociálním bydlení

dobrovolníci na podporu zákona

Vážení podporovatelé iniciativy Mít svůj domov,

 

zákon je v prvním čtení a vy můžete zásadně napomoci tomu, aby se dostal do čtení druhého. K tomu od Váspotřebujeme pomoc. Dokážete aktivně sehnat ve vaší organizaci nebo ve vašem okolí někoho, kdo by nám pomohl obvolávat poslance Parlamentu ČR s několika základními otázkami, případně se nezdráhal ani osobních schůzekDejte nám na tyto potenciální dobrovolníky prosím kontakt. A nebo ať se ozvou sami! Pro následující dva týdny máme spoustu práce a málo rukou.

 

Velké cíle je potřeba rozdělit na dílčí kroky. Nejbližším cílem je zajistit, aby se zákon dostal na pořad jednání Sněmovny a poté do druhého čtení. Podle našich informací se to musí stihnout nejpozději v týdnu od 24. do 30 dubna. Pak bude pozdě.

 

Nejspíš jste zaznamenali, že se Zákon o sociálním bydlení 11. dubna dostal na jednání Sněmovny - a že nedošlo ani na hlasování. Po dva týdny před zasedáním jsme se snažili osobně jednat s co největším počtem poslanců napříč politickým spektrem. Proběhlo okolo deseti schůzek, ale potřebujeme napnout síly mnohem více.

 

Bude skvělé, když se zasadíte o prosazení zákona do druhého čtení také sami za svou organizaci!

 

Osobní kontakt je nenahraditelný. Mluvte prosím o zákonu s poslanci. Zejména s těmi, kteří vás už znají - ať už protože se dostali do Poslanecké sněmovny za váš  volební obvod nebo protože jste s nimi v kontaktu z pracovních důvodů.

 

Ptejte se, zda bude zařazen ZoSB jako pevný bod jednání s pevným časem a to nejpozději v týdnu od 24. do 30. 4., zda budou přítomni na zasedání a hlasovat pro posunutí do druhého čtení, zda budou případně hlasovat pro prodloužení jednání i po 19hod. To jsou nejaktuálnější témata, která musíme akcentovat.

 

Pro tyto schůzky se budou hodit materiály, které jsme vypracovali a vám je samozřejmě dáváme k dispozici. Materiály budeme v dané složce doplňovat a aktualizovat. V materiálech najdete naše pozměňovací návrhy, výsledky průzkumu veřejného mínění a shrnutí základních argumentů pro přijetí zákona. Dávejte je prosím k dispozici poslancům a pokud to bude možné, dejte nám prosím z takové schůzky report, ať jsme v obraze.

 

S pozdravem a díky,

 

Jaromír Mára

koordinátor kampaně

info@mitsvujdomov.cz

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png