Přidej
příběh
foto k článku
27.11.2017 | Celá ČR | Vozejkov

Zbyšek Lorenz - Pád

Zbyšek Lorenz po poškození páteře a míchy ochrnul, aktuálně se věnuje literární práci, výtvarné tvorbě a komerční grafice.

 

Výběr psychologických a filosofických pozorování, zkušeností a srovnání mezi světem chodících a světem, který se objeví po usednutí na invalidní vozík. Jak vidí vozíčkář ty, co chodí? Proč právě já jsem se stal invalidním (neplatným) tvorem, jak jsem to vyřešil a kdo mi pomohl? Položení otázky, zda má velmi invalidní člověk moc, záměr, motivaci, sex. Je nutná víra, náboženství, kde je vlastně člověčina? Proč vozíčkáře neutratit, ale podporovat ho? Řešení, jak naložit s jinými ambicemi, s jinými touhami, a nakonec s jinými lidmi, kteří mě po úrazu obklopili a pomohli mi „na nohy.“ Jde o osobní zpověď, o to, co všechno lze z (invalidy) invalidity vytěžit,jak uvidět „zdravé“ chodící — jak se zbavit ponížení a strachu, ať jste v jakémkoliv stavu.

 

Objednávka knihy je možná například na e-shopu nakladatelství Beletris.

 

Zbyšek Lorenz, v r. 2003 po poškození páteře a míchy ochrnul, aktuálně se věnuje literární práci, výtvarné tvorbě a komerční grafice.

 

 

 

 

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png