Boj s kily, sedmý měsíc, životní výzva Davida Drahonínského stále pokračuje
Alkohol, kalorické peklo
Po každé návštěvě odborné poradny musel David postupně měnit svůj jídelníček, návyky a celkově celou životosprávu. Nejhorší pro něj bylo omezit alkohol a v ideálním případě ho nepít vůbec. David byl zvyklý vypít za měsíc osm až deset litrů vína. Nyní si dá maximálně čtyři deci týdně. „Nejdůležitější je chtít,“ říká nutriční terapeutka odborné ambulance B. Braun Plus Jitka Palátová, DiS., a dodává: „Já myslím, že David se sebou opravdu chce něco udělat. Mám z něj pocit, že pochopil, co znamená dodržovat zásady zdravého stravování. Neznamená to jen striktně dodržovat nastavený jídelníček, ale vědět, jak, kdy a v jakém množství nějaké to ne úplně vhodné jídlo zařadit.“
Svačina je základ
Další zásadní změnou v Davidově každodenní rutině bylo dodržování pravidelnosti a příprava svačiny na tréninky. Dříve si nic nechystal, neměl prý čas. Vždy si po cestě na trénink koupil někde něco „do ruky“ a zapil to energetickým drinkem, který měl v autě po ruce. Díky touze po změně a rozhovoru s terapeutkou Jitkou se ale pustil do přípravy „krabičkových svačin“. Z čeho se jeho svačina skládá? „Nakrájím si zeleninu, vezmu si jogurtové mléko nebo müsli tyčinku, a i když nemám hlad, něco si zakousnu, abych potom nepřijel večer domů a nevyluxoval lednici,“ popisuje David své svačiny a Jitka Palátová doplňuje, že ví, že David taky někdy hřeší. „Občas ujede na něčem nezdravém, třeba na salámu Vysočina, teď v létě si dá někdy zmrzlinu. I když si někdy dá něco nezdravého, vím, že se snaží dodržovat připravený jídelníček. Cítí se lépe a už nemá neustálý hlad.“