Přidej
akci
plakat.jpeg
22. 11.–24. 11. 2024 | Hlavní město Praha | Sportovní klub vozíčkářů Praha

Mistrovství Evropy v Para Dance sport

22. 11.–24. 11. 2024


Vozíčkáři z různých koutů světa si zatančí v O2 universum, na parketě se vystřídají se studenty vysokých škol nebo hvězdami StarDance.

V termínu 22. - 24. listopadu 2024 se v prostorách pražského O2 Universum uskuteční Mistrovství Evropy v Para Dance sport. Celovíkendový program nabízí i další akce na podporu tance a hendikepovaných - Univerzitní mistrovství ČR, Seniorské StarDance a finále projektu I-Dance Challenge.

 

Prague 2024 Para Dance Sport European Championship se uskuteční na Praze 9 již podruhé po sobě. První mistrovství Evropy, které se v České republice odehrálo v roce 2022, dalo solidní základ pro představu mezinárodní střešní organizaci World Abilitysport o kvalitách místních sportovišť a podpoře, které se sportu hendikepovaných osob v našem městě dostává a tak padlo rozhodnutí, že další mistrovství Evropy se opět odehraje v Praze, tentokrát v prostorách O2 universum.

 

Na Mistrovství Evropy očekáváme parasportovce z více než 16 států Evropy a Blízkého Východu. Soutěžit budou v kategoriích Combi, Duo a Single v tancích standardních, latinskoamerických a show dance. Českou republiku bude reprezentovat například para tanečnice Marcela Řasová se svým partnerem Janem Havířem, a to hned v několika kategoriích. Jako jednotlivec vystoupí také tanečnice Hana Lhotová.

Diváci uvidí mimo jiné i desetinásobnou mistryni světa Helenu Kašickou ze Slovenska, která potvrdila svá prvenství v loňském roce na MS v italském Janově. Tančit se bude od pátku do neděle a diváci jsou vítáni, aby podpořili naše i zahraniční sportovce, kteří se utkají o mistrovský titul.

V sobotu večer v 19 hodin se v sálech O2 universum bude konat gala večer pro širokou veřejnost Ples pro všechny. Smísí se zde výkony parasportovců s výkony zdravých tanečníků, představí se známé tváře pořadu StarDance a během velkého finále zatančí hvězdy pátého ročníku Seniorského StarDance se svými profesionálními partnery. To vše za doprovodu orchestru Vladislava Brože, kdy i veřejnost bude mít prostor k tanci.  S ohledem na dozvuky letošní paralympiády se hosté mohou těšit i na VIP hosta paralympionika a absolventa Metropolitní univerzity Praha.

 

Vstupenky na gala večer Devítka tančí aneb ples pro všechny si mohou zájemci zarezervovat na tickets@praguedance.cz.

 

Spolupořadatelem události je Městská část Praha 9 a pan starosta Tomáš Portlík. Do organizace je zapojena také Metropolitní univerzita Praha a hlavní město Praha.

Záštitu akci poskytl Český paralympijský výbor prostřednictvím svého předsedy Zbyňka Sýkory a Národní sportovní agentura prostřednictvím předsedy Ondřeje Šebka.

Partnery akce jsou Pražská Plynárenská, Pražská Teplárenská, Nutrego, Kolektory Praha, Svaz učitelů tance ČR, Amelie Petrillo, Dance Point, Konto Bariéry, Radio 1, Sportovní klub vozíčkářů Praha, Konto Bariéry, Sdružení sportovních svazů ČR, Nadace ČEZ - EPP-pomáhej pohybem, Senzační senioři, MPSV a Tanec pro všechny.

Adresa

O2 universum
Více na VozejkMap
Přidej komentář
banner-handy.jpg
cpv_banner-3-2.jpg