Přidej
aktualitu
foto k článku
6.8.2013 | Celá ČR | CAR CLUB s.r.o.

Tisková zpráva Směr nového života

Spolupráce společností No Limits a CAR CLUB pomáhá hendikepovaným

Vrchlabí   30. červenceSpolečnost CAR CLUB, která poskytuje komplexní služby hendikepovaným, letos poskytla zaměstnání 37 dalším osobám se zdravotním postižením (OZP). Je to výsledkem efektivní spolupráce CAR CLUB s občanským sdružením No Limits, které v kooperaci s Evropským sociálním fondem od podzimu 2012 do konce ledna 2013 v rámci projektu Směr nového života proškolilo na 60 OZP. 37 osob z tohoto množství získalo na šest měsíců práci v CAR CLUB jako obchodní asistenti s vyhlídkou dalšího zaměstnání.

Projekt Směr nového života zahájilo občanské sdružení No Limits 1. března 2012 ve spolupráci s partnerskou organizací AZHA – Asociace zdravotně hendikepovaných akademiků. Projekt je financovaný z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu lidské zdroje

a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Hlavním cílem projektu je komplexní řešení situace dlouhodobě nezaměstnaných osob zdravotně postižených ve vztahu

k trhu práce. Projekt se zaměřuje na zvýšení vzdělanostní úrovně a následnou pracovní integraci osob zdravotně postižených na pracovní pozici odpovídající nově získané kvalifikaci při respektování jejich potřeb a omezení ve vztahu

k výkonu pracovní činnosti.

Realizovaný projekt je nadregionální a zaměřuje se na cílovou skupinu z krajů Jihočeského, Plzeňského, Ústeckého, Královehradeckého, Jihomoravského, Zlínského, Moravskoslezského a Hlavního města Prahy.

No Limits o.s. je nestátní nezisková organizace založena roku 2009, která působí ve dvou hlavních oblastech:

1) Vzdělávání a následné uplatňování znevýhodněných skupin obyvatel na trhu práce; 2) volnočasové a environmantálně vzdělávací aktivity pro děti a mládež zahrnující mj. jezdecký klub, letní příměstské tábory, lesní školku pro děti od 2,5 let

a ekologické programy pro základní a mateřské školy. No Limits buduje v Lánově u Vrchlabí ekologickou farmu,

která bude centrem environmentálního vzdělávání (viz www.nolimits-os.cz).

Pro další informace kontaktujte prosím:

PhDr. Milan Smutný
CAR CLUB s.r.o.

e-mail: smutny@carclub.cz

GSM: 736 676 345

www.carclub.cz

Zákaznické centrum: tel. 739 306 714, email: info@carclub.cz

CAR CLUB s. r. o., Lánovská 633, 543 01 Vrchlabí

Společnost CAR CLUB se zabývá řešením dopravní mobility zdravotně postižených

ve spolupráci se společnostmi ŠKODA AUTO, Česká Pojišťovna, ŠkoFIN a dalšími
     partnery. Tyto činnosti podporuje Národní rada osob se zdravotním postižením ČR.
     CAR CLUB je provozovatelem projektu ŠKODA Handy. Zároveň provozuje obchodní síť
     zdravotně postižených zaměstnanců a reprezentantů společnosti CAR CLUB s působností
     po celé České republice.

Přidej komentář