Přidej
foto k článku
14.9.2015 | Celá ČR | Vozejkov | 1

Tisková zpráva z Regionálního setkání vozíčkářů Karlovarska

Zpráva z konání regionálního setkání ve Volnočasovém areálu Rolava v Karlových Varech.

Odpoledne 11. září 2015 věnovala Česká asociace paraplegiků – CZEPA  regionálnímu setkání vozíčkářů Karlovarska, které zorganizovala ve spolupráci s fyzioterapeutkou z Karlových Varů, Mgr. Lenkou Geierovou.  Pozvání na toto setkání přijala, samozřejmě kromě našich klientů a dalších vozíčkářů Karlovarska i desítka společností, organizací a distributorů či výrobců pomůcek, které akci podpořily nejen prezentací svých inovativních produktů, ale i finančně či formou dárků klientům. Ty si odnesli vozíčkáři prostřednictvím tomboly.

Co si všechno mohlo na 50 účastníků setkání prohlédnout a hlavně vyzkoušet? Nejvíce se řádilo na elektrickém vozíku/motorce Rid-e, kterou ještě s další motorkou pro „choďáky“ přivezl pan Ivo Kaštan, iniciátor nápadu spojit vozík s motorkou. Po in-line dráze se již mohli prohánět i tetraplegici, což bylo pro mnohé zúčastněné až nepochopitelné. Nový typ přídatného zařízení  Smart drive s ovládáním přes bluetooth přivezl i s terénním handbikem pan Jiří Kuchta (firma ProVozejky) a předvedl možnosti těchto pomůcek  v terénu prakticky. Všichni účastníci mohli získat informace od dalších společností – DMA PrahaPatron BohemiaTeleflexMedicco a nově od fyzioterapeutky Ivy Frintové, zastupující Ortoservis. Na setkání přijal pozvání pan Jan Píbal, majitel firmy JP Servis, a předvedl přítomným různé vychytávky  úprav auta pro handicapované řidiče i neřidiče. Poprvé se účastnil této akce i pan Ing. Jiří Schejbal, který s sebou přivezl své sedáky z paměťové pěny. Pro mnohé byl středem pozornosti i golfový vozík pro vozíčkáře, jehož vlastnosti a také Českou golfovou asociaci hendikepovaných prezentoval pan Jiří Bartoň.

Jako organizátor je Česká asociace paraplegiků – CZEPA ráda, že se mohla seznámit s činností, s panem ředitelem Petrem Končelem i dalšími pracovníky Centra pro zdravotně postižené Karlovarského kraje, které poskytuje své kvalitní služby i našim klientům.

Všem účastníkům bylo k dispozici mnoho informačních a edukačních materiálů CZEPA a někteří vozíčkáři aktivně využili nabídky korekce sedu a přístrojové měření tlaku pod sedacími partiemi.

Poděkování patří všem spoluorganizátorům, zúčastněným společnostem a v neposlední řadě panu Lukáši Červenému, jednateli areálu Rolava a jeho týmu pracovníků. Ti svou aktivní pomocí a přátelským přístupem pomohli vytvořit pohodovou atmosféru celého setkání.

Za organizační tým

Zdeňka Faltýnková