Přidej
aktualitu
foto k článku
zelené potraviny 1
zelené potraviny 2
zelené potraviny 3
26.6.2012 | Celá ČR | Zelená Oáza | 4

Zelené potraviny - příroda léčí !

Zelené potraviny - trend třetího tisícíletí. Detoxikují tělo, vitalizují buňky, chrání srdce a cévy, snižují cholesterol, pomáhají při diabetu, alergiích, potlačují růst rakovinných buněk atd. Vhodné i pro vrcholové sportovce.

ZDRAVÍ

Málokdo z nás může říct, že je 100% zdravý, že ho nic netrápí, že není unavený, že nepotřebuje prevenci proti nemocem, jako je cukrovka, vysoký tlak, osteoporóza, rakovina nebo že není ve stresu, nepotřebuje posílit imunitu. A právě zelené potraviny -  Mladý ječmen a sladkovodní řasa Chlorella jsou v tomto směru ideálním pomocníkem.



Z důvodu špatného životního prostředí, je půda znečištěná a vyčerpaná, strava se proto stává málo výživná.  Za posledních 50 let se snížil obsah vitamínů, minerálů, enzymů a dalších důležitých látek v potravinách o 80%. Dnes se z půdy více čerpá, než přidává a jednoho krásného dne máme absolutně vyčerpanou, mrtvou půdu.

 

Zdraví je pro nás pochopitelně velmi důležité, i když někteří lidé dávají přednost jiným PRIORITÁM. Potom již řeší jen následky, které je bohužel dost často ohrožují i na životě.


Co jsou to zelené potraviny?

Ne, nejedná se o zástupce zeleniny, nýbrž o produkty, které se nacházejí někde na pomezí potravinových doplňků a potravin. Jsou to výjimečné produkty přírody.

Zelené potraviny patří mezi velice účinné detoxikační prostředky. Obsahují vysoké množství chlorofylu, který má desinfekční účinky a podporuje čištění jater, střev a krve. Zelené potraviny sytí tělo nutričními prvky, vitalizují buňky, chrání srdce a cévy, snižují cholesterol, pomáhají při diabetu, jsou vhodné při dýchacích potížích a alergiích, podporují trávicí funkce, potlačují růst rakovinných buněk. Svým mírně zásaditým pH podporují acido-bazickou rovnováhu.

 

Mluvíme-li o zelených potravinách, máme na mysli Mladý ječmen a sladkovodní řasu Chlorellu pyrenoidosu. Čím se tyto potraviny liší od ostatních? Výrazně vyčnívají svými vlastnostmi nad všemi ostatními potravinovými doplňky a i nad potravinami samotnými. Důležité je ovšem zmínit to, že tento druh potravin neslouží jako klasický lék, jedná se spíše o velmi silné harmonizátory našich tělesných procesů.

 

Čím se liší?

 

 

 

Chlorella: 

- Obsahuje vlákninu se sporopolleinovou vazbou na těžké kovy, a tak je mechanicky odvádí z těla

- Obsahuje CGF – růstový faktor, působí jako probiotikum, tím nás chrání proti plísním

- Obsahuje chlorellin, který je přírodním antibiotikem

- Je důslednější na očistu a údržbu střev, její vláknina působí ve střevech jako jemný kartáč

 

 Ječmen:

- Užívá se ve formě nápoje – podporuje pitný režim

- Má 100% vstřebatelnost

- Je vhodný i pro staré lidi, protože doplňuje důležité enzymy a vitamíny, které často ve vysokém věku   chybí

- Neobsahuje žádnou vlákninu, je velmi šetrný k trávení a mohou ho užívat i lidé se zánětlivým onemocněním střev

- Obsahuje mnoho silných antioxidantů

 

Užívají-li se ječmen s chlorelou dohromady, nejen že se doplní jejich výjimečné schopnosti, ale zároveň dochází díky synergii ke znásobení jejich působení.

 

Pro koho jsou prospěšné?

 

Pro všechny, kteří si dopřávají smažená a mastná jídla,kouří, pijí alkohol, rádi se opalují, vegetariány, jsou v neustálém stresu, jsou přepracovaní, unavení, ale i když aktivně sportují…a hlavně při všech zdravotních komplikacích, kdy je potřeba tělu dodat sílu a chuť bojovat.Jako preventivní prostředek jsou vhodné pro všechny věkové kategorie, od kojenců po těhotné i kojící ženy, děti , sportovce, staré lidi.  


Jak dlouho užívat?

Minimální doporučené dávkování v případě ječmene je 2-3x denně čajová lžička a u chlorelly 20-30 tablet denně rozdělených alespoň do 3 dávek. Důležité je pravidelné dávkování – jedině tak můžeme pocítit blahodárné účinky zelených potravin na svém těle.

Viditelné změny na svém těle nemůžeme očekávat okamžitě, zejména pak, pokud jsme jeho „žalostnému“ stavu nevěnovali po mnoho let přílišnou pozornost.

Jak dlouho tedy užívat? Jeden lékař na přednášce o zelených potravinách na tuto otázku odpověděl : „ Zelené potraviny užívejme jen po tu dobu , kdy na nás bude působit stres, špatné životní prostředí, budeme kouřit , pít alkohol, nevhodně se stravovat …“

 

 

 

 

Martina Sýkorová

Odborná poradkyně a terapeutka

 

Ve své ordinaci pracuji jak s dětmi, starými lidmi, zdravotně postiženými, vozíčkáři, těhotnými, ale i vážně nemocnými. Věk mých pacientů je od 2 do 85 let. Věnuji se také sportovcům a zaměřuji se i na pomoc párům usilujícím o otěhotnění. Spolupracuji na léčbě i s lékaři.

 

Zelené potraviny jsou základem mojí léčby. Využívám hlavně jejich lehkou zásaditost. Dá se říci, že je to přímo zlatý klíček k našemu zdraví. Co to znamená? Podle významných světových autorů totiž téměř není možno onemocnět,  dokážeme – li udržet správnou zásadito-kyselou rovnováhu v organismu.

 

Přinejmenším je možné se vyhnout riziku degenerativních onemocnění!!! A co to znamená pro nemocné…? Pokud je možno nastolit správný poměr kyselin a zásad v těle , je vždy možná náprava zdravotního stavu či dokonce vyléčení!!! Víc jak 15 let se intenzivně zabývám alternativní medicínou, ale zatím nic komplexnějšího než jsou zelené potraviny jsem neobjevila.

 

Kontakt: tel:      721 953 464             

        e-mail: sykorka.martina@seznam.cz

    http://www.reflexni-terapie.cz/sykorova.php

 

Jestli to myslíte vážně se svým zdravím a zdravím svých dětí, tak vyzkoušejte a hlavně vydržte v pravidelném užívání. Zelené potraviny se užívají nejen proto, že nás něco bolí nebo píchá, ale hlavně proto, že máme rozum!

Diskuse

Ivanuška | 9.7.2012 12:02
K nám do rodiny se ječmen i chlorella taky dostaly... Mámě se srovnal tlak, už měla strach, že jí na to doktorka něco bude dávat, ale s ječmenem se to najednou všechno srovnalo. Ale začala ho pít až po úrazu, aby se po operaci dobře a rychleji hojila. Měla radost, šlo to hladce, bez komplikací. No a k tomu se jí i dobře spí (a chodí na záchod ;-) ). Tak to už pije snad dva roky, nedá na ječmen dopustit a často si na něm i pochutná, že je osvěžující! Začala taky s chlorellou, když prý se to tak dobře doplňuje.
Martina Macková | 13.7.2012 16:00
ahoj,

přidávám se k Ivaně, mně zelenáče pomohly při rekonvalescenci po úrazu. Měla jsem zlomenou ruku v zápěstí a to velmi nešikovně. Musela jsem na operaci. Po třech týdnech byla kontrola a lékař si myslel (než nahlédl do karty), že operace byla před třemi měsíci. !!!!!! Tak byla jizva zhojená. Rentgen potvrdil, že hojení kostí je rychlé. V té době jsem jedla zvýšené množství řasy a ječmen pila 3x denně lžíci. Nedám na něj dopustit! ahoj Marti
Tomáš L. | 19.7.2012 23:17
Zdravím, jsem vozíčkář DMO kvadruplegik a se zelenými potravinami mám zkušenost asi rok a čtvrt a musím říci, že pozitivní. Člověk nemůže čekat zázraky ze dne na den, je to opravdu dlouhodobější záležitost a je důležitá pravidelnost v užívání. Ze své vlastní zkušenosti, ale cítím a věřím, že mi " zelenáči" pomáhají. Urychlují určitě hojení a zacelování ran - trhaly mi 4 osmičky najednou a následná rekonvalescence s otoky na tvářích nebyla tak dlouhá a bolestivá:) Je to celkově dobrá dezinfekce ústní dutiny:) I nedávný rozbor krve vykázal od posledka zlepšení:)
Tomáš L. | 19.7.2012 23:26
Posílám Vám ještě jeden příspěvek od starší paní, která nemá počítač, ale chce se též podělit o svoji osobní zkušenost. Již dlouhodobě bojuje s roztroušenou sklerózou.

Dobrý den,
mám roztroušenou sklerózu již 15 let, anginu pectoris a od r. 2008 jsem na vozíku. Užívám zatím pouze ječmen. Již po 2 týdnech užívání se mi zlepšila výrazně zácpa a otoky končetin začaly ustupovat. Nyní po 6 měsících užívání se mi zlepšila únava, padání vlasů, bolesti na hrudi, otoky končetin jsou už skoro dobré a o zácpě už vůbec nevím - kdyby mi to pomohlo jen na zácpu, tak to stojí za to . Teď chodím každý den a je to úžasné !
Vřele doporučuji Karla Vitoušová

Vidíte, že je možné se zelenými potravinami začít kdykoliv!
Přidej komentář
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png
banner-handy.jpg