Přidej
dotaz
6.6.2019 | Vítězslav Hlaváček | 1

Dobrý den,

chtěl bych poprosit o radu, jsem šestnáct roků na vozíku, paraplegik. Za celou tuto dobu jsem měl třikrát dekubit, vždy se mně podařil zahojit, bohužel tentokrát se mi udělal pod sedacím hrbolem na pravé straně asi 4cm v průměru, rána není nijak hluboká, jen bez kůže, ale cca před měsícem jsem do rány dostal zánět, přeléčili jsme ATB, když jsem potom byl ale na kontrole v Brně Bohunicích zjistili mně, že se mi udělala "kapsa" pod kůží, která začíná na okraji rány a není normálně vidět. Objednali mě na plastiku, bohužel nejdřívější možný termín je 9.10. Chodím do práce, v současné době jen na dvě hodiny denně, zbytek dělám z domu, do 9.10 je hrozně dlouhá doba, chtěl bych se zeptat, jestli se dá na plastiku objednat někde jinde s dřívějším termínem, nebo jaká je možnost zahojení dekubitu, což bych byl samozřejmě nejraději. Do "kapsy" dáváme Aquacel se stříbrem, Biodress, Betadine mast, Actimaris mast atd. střídáme to. Dokážete říct, jestli je reálné toto zahojit, nebo je plastika opravdu nutná? Potřeboval bych zase začít fungovat, takhle se jen válím doma u pc:)

Děkuji předem za jakoukoliv radu

Diskuse

Zdeňka Faltýnková | 11.6.2019 9:22

Dobrý den,

jste v péči renomovaného pracoviště, na které se obrací klienti z celé České republiky, proto až tento pozdní termín, který ještě není z našich zkušeností tak pozdní.

V tuto chvíli pro Vás můžeme udělat to, že pokud byste měl zájem, můžeme s Vámi konzultovat individuální sedák pro krátkodobé sezení s odlehčením rány. V případě zájmu se mi ozvěte na e-mail faltynkova@czepa.cz.

S pozdravem

Zdeňka Faltýnková, specialistka na spinální problematiku

Přidej odpověď
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png